• pls 850x250
 • Ploče
 • ploce 01
 • ploce 02
 • ploce 03
 • Pločanska riva
 • Ribarska večer isprid crkve u Pločama
 • Ploče navečer
 • Baćinska jezera
No tweets found.
Ispis

Godišnji program rada PLS-a za 2016 g.

Napisao/la PLS on .

Ulaskom u 2016 godinu Pločanska Stranka objavljuje i svoj godišnji program rada za 2016 godinu. Program se sastoji od 10 točaka. Ako vas zanima naš ovogodišnji program postavili smo ga ovdje na našoj web stranici a na vama je da ga pročitate i upoznate se s radom naše stranke.Pločanska Stranka logo

 1. Izgradnja kosog parkinga u ulici Vladimira Nazora od broja 41-49 Izgradnjom ovakve vrste parkinga dobilo bi se mnogo više parkirnog mjesta od dosadašnjeg broja, čime bi se poboljšala kvaliteta života građana, kao i njihova sigurnost. Smatramo da bi se ovakvim načinom parkiranja smanjio i broj prometnih prekršaja, jer ne bi bilo potrebe za parkiranjem na pješačkim prijelazima, mjestima za invalide, nogostupima, itd... Parking bi bio na strani parka, a promet bi se odvijao dvosmjerno, u preostalim trakama (postoje 3, od kojih se jedna trenutno koristi kao parking).
 2. Uređenje parka u ulici Vladimira Nazora Pod uređenjem ovog parka smatramo sječu borova opasnih za zdravlje građana, od kojih neki ispuštaju crnilo na kamene ploče na rivi, popravak rasvjete, popločavanje staze za pješake, postavljanje koševa za otpatke,postavljanje novih klupa. Svi smo svjesni da naša najljepša šetnica zaslužuje ljepši i korisniji park. Trenutno stanje parka nije prihvatljivo iz sigurnosnih i estetskih razloga. Klupe u parku nisu prilagođene umirovljenicima (starijim građanima), najčešćim posjetiteljima.
 3. Dovršetak sanacije Doma kulture Potrebno je što prije ugraditi sustav grijanja i hlađenja da bi se mogle održavati razne manifestacije. U zimskim mjesecima je prostor iznimno hladan, te samim time i opasan za zdravlje posjetitelja. Kako mislite
 4. Sanacija prostora stare škole, bivšeg „Tehnokristala“ i tehničke radione Potrebno je srušiti zgradu stare gimnazije , te pogon bivšeg „Tehnokristala“ jer su građevine postale opasne i već se urušavaju. Krovovi tih objekata su od salonita koji sadrži azbest te je opasan za zdravlje ljudi, a pogotovo djece koja se igraju na obližnjem igralištu. Ploče salonita se ne smiju nikako bacati i lomiti jer tek tada su najopasnije. Isto tako pod hitno zahtijevamo da od MORH-a, zatražite hitnu sanaciju (10) krovova u tehničkoj radioni koji su također od salonita. Školska djeca razbijaju krovove kamenjima ne znajući za štetne učinke azbesta.
 5. Sanacija gradskog groblja Laniština – 1. faza Pod sanacijom gradskog groblja smatramo postavljanje rasvjete, dovođenje vode, uređenje i sadnja odgovarajuće hortikulture, uređenje prilaznih putova.
 6. Sanacija Ulice Prišnica Pod sanacijom Ulice Prišnica smatramo sanaciju starog stepeništa i rasvjete između te ulice i Trga Prišnica, sanaciju podzide (zida) na kućnim brojevima 1 i 3, te asfaltiranje cijele gornje ulice.
 7. Uređenje parka između dvaju mostova (preko puta gradske tržnice) Potrebno je urediti park, napraviti i označiti parking za automobile, te staviti odgovarajuću nisku rasvjetu, klupe i koševe za otpad.
 8. Sanacija rive (od Hotela Bebić do gradske plaže) – 1.faza Sanacija rive je od iznimne važnosti za sigurnost vlasnika brodica privezanih uz taj dio obale, te pješaka koji koriste šetnicu prema plaži. Osim sigurnosti, narušen je i vizualni izgled pločanske rive i šetnice, uništene klupe i koševi za smeće koji se i onako ne čiste.
 9. Sanacija sustava kanalizacije – 1.faza Pod ovim projektom smatramo sanaciju postojeće mreže kanalizacije u gradu, postavljanje cijevi za odvod kanalizacije iz gradskog zaljeva, te stavljanje u funkciju kolektora, koji se nalazi u Ulici Vladimira Nazora, pokraj mosta, nije u funkciji najmanje 20 godina te ga je potrebno što prije staviti u funkciju.
 10. Izgradnja kanala Birina-Crna rika na mjestu postojećih cijevi Proširenjem kanala(most) Birina-Crna rika povećao bi se protok vode, a samim time poboljšala bi se kvaliteta života stanovnika gradskog predjela Birina. Jer svi smo svjesni nehigijenskih i ne ekoloških uvjeta koji vladaju spomenutim područjem, pogotovo za vrijeme ljetnih vrućina, a proširenjem ne bi bilo potrebe za čišćenja i odčepljivanja začepljenih cijevi.

Program možete preuzeti i u .pdf formatu - PREUZMI

Info

Pločanska stranka (PLS)
Vladimira Nazora 43
20340 Ploče
Žiro račun - Imex banka
2492008-1100040455
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.