• pls 850x250
  • Ploče
  • ploce 01
  • ploce 02
  • ploce 03
  • Pločanska riva
  • Ribarska večer isprid crkve u Pločama
  • Ploče navečer
  • Baćinska jezera
No tweets found.
Ispis

Odgovor gradonačelnika Ploča na otvoreno pismo

Napisao/la PLS on .

Dobili smo odgovor iz Ureda gradonačelnika na naše otvoreno pismo (Otvoreno pismo Gradonačelniku Ploča) koje nas nije u potpunosti zadovoljilo. Kako se navodi u odgovoru, dio ceste je ostao neasfaltiran jer će se tu postavljati cijevi, ali to znači da su se takvi radovi mogli odraditi već prije 3 godine. Samim time vlasnici vozila su oštećeni za istrošene dijelove koje im vjerovatno nitko neće platiti (pitanje broj 4, na koje nismo dobili odgovor).

Dalje se u odgovoru navodi da je izvođenje radova horizontalne signalizacije ugovoreno, te da će se započeti s radovima odmah po stjecanju povoljnih meteoroških uvjeta (minimalno 15 st. Celzijevih). Takvih je dana, svi znamo, već bilo.

Asfaltiranje je počelo u listopadu 2012. godine, a tek 23.01.2013. je portal rogotin.hr objavo da je Grad Ploče prikupio ponude za izradu horizontalne prometne signalizacije (http://www.rogotin.hr/_2013_arh/13_01_23_signal.html).

Zašto se toliko čekalo? Da li ćemo tek na proljeće dobiti horizontalnu prometnu signalizaciju? Tko će biti odgovoran ako netko od pješaka strada na gradskim prometnicama? Da li kršimo zakon ako sada prelazimo preko neobilježene ceste?

To su samo neka od pitanja na koje građani Ploča čekaju odgovor od odgovornih osoba! 

 

Odgovor gradonačelnika Ploča pogledajte ovdje ili ga preuzmite ovdje

 

Poštovani,
nastavno na Vaša pitanja upućena gradonačelniku Ploča Krešimiru Vejiću, a u vezi s asfaltiranjem u ulici Obala Neretvanskih gusara u Pločama, nekoliko je ključnih činjenica i informacija na koje Vas ovim putem podsjećamo, s obzirom da je iz pisma vidljivo da niste u posjedu istih.
Nije asfaltirana cijela širina prometnice; ostavljen je dio na kojem će se izvoditi iskop kanala i postav buduće podzemne instalacije.
Što se tiče izvođenja radova horizontalne signalizacije, posao je ugovoren i izvođač (Buljan ceste- Split d.o.o.) se obvezuje radove započeti odmah po stjecanju povoljnih meteoroloških uvjeta (minimalno 15 st. Celzijevih) za izvođenje ovakve vrste radova.

Poštovanje!

Info

Pločanska stranka (PLS)
Vladimira Nazora 43
20340 Ploče
Žiro račun - Imex banka
2492008-1100040455
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.